Thursday, August 12, 2010

Lögner i basform

En lögn måste egentligen byggas upp ordentligt från grunden för att kunna genomföras på ett lyckat sätt, men ibland har man bara inte tid.

Man står öga mot öga med en människa som just ställt en fråga man inte vill svara på, men att vägra skulle väcka misstankar, så nu handlar det om sekunder.

Saker som är viktiga att tänka på, dina vänner känner dig och känner på sig när ditt beteende ändras.. Även om de inte kan sätta fingret på vad det är du gör annorlunda så registrerar deras undermedvetna en skillnad i ditt sätt att röra dig och tonen i din röst. Kallas ofta för *magkänsla* eller *intuition*.
Man måste alltså vara ständigt medveten om sin kropp i alla lägen. Träna gärna på att känna av din kropp i stressade och avslappnade situationer.. På så sätt ger du dig själv en chans att ändra din kroppsreaktion inför en lögn. (oftast stressar kroppen när hjärnan formar en lögn)

Det går att lura hjärnan genom att förvirra sig själv, men det kräver så invecklade metoder att jag lämnar dem till senare.

Många fel som människor gör när de ljuger är att de glömmer bort att vi inte är gjorda för att stirra varandra i ögonen när vi pratar. Att 'spänna' ögonen i någon talar om för den man stirrar på att: "Kom igen, avslöja mig om du törs". Vi utmanar alltså lyssnaren att genomskåda oss.
Att stirra någon i ögonen är ett tecken på aggressivitet, vilket vi inte skulle ta till om vi inte hade något att dölja. (Finns undantag, men de kommer senare)

Jag vet att det finns tv-serier som berör dessa ämnen och jag rekommenderar dem starkt och med kärlek. Följer dem intensivt..

För att återgå.. Börja med att lära dig din kropp, stressa upp dig och slappna av.. När du kan göra det är du ett steg närmare att bli en riktigt bra lögnare.

Minns dock att sanningen är det bästa vapnet för att ställa till det för människor.. Så är det sånt ni är ute efter är det bara säga sanningen. Lögner är till för att se till att ingen annan har en sanning om dig. =P

(detta är skrivet med humor och en massa självdistans. Har varit på båda sidor av detta och älskar både kaoset jag skapat med sanningen, genom att avslöja lögner och de smällar jag fått tagit pga lögnen)

No comments:

Post a Comment